Web Analytics Made Easy - Statcounter

رعیتی فرد گفت: معاونت روابط کار با رصد مستمر وضعیت واحدهای تولیدی در سراسر کشور به‌صورت هفتگی علاوه‌بر آنکه پیگیر وضعیت تولید و اشتغال است در صورت وجود مشکل در حوزه‌های مرتبط بلافاصله ضمن تشکیل جلسات با مسئولان ذیربط از جمله سایر وزارتخانه‌های مرتبط و بانک‌ها و... اقدامات لازم را برای رفع مشکل و جلوگیری از تبدیل مسائل و چالش‌های تولید به عمل می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا؛ علی حسین رعیتی‌فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح عملکرد این معاونت برای حفظ و ایجاد اشتغال و رونق تولید، درباره نقش و جایگاه این معاونت با توجه به نام سال یعنی «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» اظهار کرد: یقیناً نقش و جایگاهی که این معاونت می‌تواند داشته باشد بسیار مرتبط با تسهیلگری در امر تولید و در نتیجه اشتغال‌آفرینی است. تقویت سه‌جانبه‌گرایی، تدوین دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌هایی که در کنار حفظ‌ شأن و جایگاه و همچنین سلامت نیروی کار بتواند در امر تسهیلگری و حمایت از تولید در ساختار درون سازمانی و برون سازمانی از طریق حضور فعال در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید عمل کند و همچنین کمیسیون‌های امنیت کارگری در جهت رفع مشکلات کارفرمایان در همین راستا است.

وی با بیان اینکه منابع انسانی مهم‌ترین سرمایه کشور و از بنیان‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شوند و شکوفایی اقتصادی و صنعتی بدون داشتن نیروی کار سالم امکان پذیر نخواهد بود، ادامه داد: در این راستا مبانی شعار امسال نیز که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده است از ماهیت اقتصاد محور برخوردار است. با این رویکرد برای حفظ و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی در بنگاه‌های اقتصادی که زمینه حفظ و استمرار تولید و ارتقای بهره‌وری را موجب می‌شود باید در این بخش سرمایه‌گذاری کرد و در این خصوص متعاقباً موضوع چگونگی بهبود شرایط ایمنی کار به منظور حصول به منافع بیشتر اقتصادی با اولویت صیانت از نیروی انسانی یک کارگاه مطرح می‌شود. رعیتی‌فرد گفت: ایمنی و بهداشت کار با محور صیانت از نیروی انسانی شاغل در بنگاه های اقتصادی علاوه‌بر حفظ تولید، تقویت اعتبار و ارزش نام تجاری و بهره‌وری کارگاه را نیز موجب می‌شود و از این‌رو موضوع اقتصاد و ایمنی با هم عجین شده است، مطالعات بین‌المللی نیز نشان می‌دهد، بهره‌ورترین کارگاه‌ها در نوع خود ایمن‌ترین آنها نیز هستند. بر این اساس حوزه معاونت روابط کار نیز بر اساس برنامه‌های کلان خود تلاش دارد تا با تنظیم روابط کار و نظارت بر شرایط کار در کارگاه ها، ضمن تمرکز بر مؤلفه‌های اثرگذار بر ایمنی و سلامت کار، زمینه تحقق منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را فراهم آورد.

۴۰۰ هزار بازرسی از کارگاه‌های کشور

معاون وزیر کار، برنامه‌ریزی برای انجام حدود ۴۰۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های کشور را در همین راستا برشمرد و ادامه داد: با هدف تقویت زیرساخت‌های مقرراتی در حوزه ایمنی کار کشور، تدوین و بازنگری چند آیین‌نامه و دستورالعمل حفاظت فنی در شورای عالی حفاظت فنی به‌عنوان پارلمان ملی ایمنی کار کشور نیز در دستور کار قرار دارد. در همین باره تنها در ماه نخست سال‌جاری با تلاش و همت همکاران این وزارتخانه و شرکای اجتماعی در شورای عالی حفاظت فنی، پیش‌نویس مقاوله‌نامه شماره ۱۵۵ با موضوع «ایمنی و بهداشت شغلی» که اخیراً در مجلس شورای اسلامی تدوین آن به وزارت متبوع تکلیف شده است، ۳ ماه زودتر از موعد مقرر تکمیل و برای تصویب در اختیار هیأت وزیران قرار داده شد و این مهم به‌عنوان یکی از محورهای راهبردی و کلان ارتقای ایمنی و سلامت کار در سطح ملی است که نتایج آن در میان مدت می‌تواند ضامن شکل‌گیری یک حرکت نوپای ملی و فرا دستگاهی برای ایجاد یک فرهنگ ایمنی و بهداشت کار پویا در کشور شود.

رعیتی‌فرد تأکید کرد: از آنجا که توسعه فناوری‌های ایمن و به کارگیری آنها در کارگاه‌های کشور به‌عنوان رکن ارتقای ایمنی و سلامت شغلی در بنگاه‌های اقتصادی مطرح است، از این‌رو وزارت متبوع تلاش دارد تا با بسترسازی و ظرفیت‌سازی برای فعالیت‌های شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان در بخش ایمنی و بهداشت کار، بستر مناسبی برای تحقق شعار سال همسو با بومی‌سازی فناوری ایمن در صنایع کشور وصیانت از نیروی انسانی فراهم آورد.

رصد مشکلات تولید و اشتغال به‌صورت هفتگی

وی درباره تأثیر چالش‌های تولید بر اشتغال و مأموریت‌هایی که در این زمین تعریف یا انجام شده است، توضیح داد: مسلماً مؤلفه‌های متعددی در حفظ و ایجاد اشتغال تأثیر‌گذاراست که با توجه به ارتباط مستقیم بین تولید و سطح اشتغال هرگونه چالش در حوزه تولید، اثر منفی بر پایداری و حفظ اشتغال خواهد داشت. لذا معاونت روابط کار با رصد مستمر وضعیت واحدهای تولیدی در سراسر کشور به‌صورت هفتگی علاوه‌بر آنکه پیگیر وضعیت تولید و اشتغال است در صورت وجود مشکل در حوزه‌های مرتبط بلافاصله ضمن تشکیل جلسات با مسئولان ذیربط از جمله سایر وزارتخانه‌های مرتبط و بانک‌ها و... اقدامات لازم را برای رفع مشکل و جلوگیری از تبدیل مسائل و چالش‌های تولید به عمل می‌آورد.

وی درباره تأثیری که بازدید از کارخانه‌ها و احیای کارگاه‌های نیمه تعطیل در توسعه تولید و اشتغال‌آفرینی دارد، نیز تأکید کرد: با توجه به اینکه بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ واحد تولیدی به‌صورت نیمه فعال در کشور وجود دارد، پیگیری مشکلات این واحدها به‌صورت مستمر و رفع موانع تولید، عامل بسیار مهمی برای جلوگیری از تبدیل این واحدها به واحدهای تعطیل و راکد است که بازدیدهای میدانی و حضور مسئولان در این بنگاه‌ها علاوه‌بر آنکه علل و عوامل ریشه‌ای مشکلات به طور دقیق تری شناسایی می‌شود در کنار آن با ارائه رهنمودهای لازم و همچنین پیگیری خواسته‌های آنان می‌توان اقدامات مؤثر و مثبتی را انجام داد ضمن آنکه این امر موجب دلگرمی کارفرمایان و کارگران می‌شود.  معاون وزیر کار همچنین درباره نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در استفاده از نیروی کار ماهر و متخصص یادآوری کرد: شکل‌گیری ساختار‌های نوین تولید در بخش‌های صنعت کشاورزی و خدمات بیش از پیش نقش شرکت‌های دانش‌بنیان را پررنگ‌تر از قبل کرده است. از آنجا که تولید دانش‌بنیان به مفهوم عام و خاص آن نیازمند نیروی کار ماهر و متخصص با رویکرد دانش‌بنیانی است طبیعتاً بنگاه‌هایی در این کارزار موفق‌تر هستند که بتوانند با برنامه‌ریزی مدون و صحیح زمینه‌های به کارگیری این نیروها را در بنگاه فراهم نمایند.

رعیتی‌فرد، حفظ و تثبیت اشتغال موجود و ایجاد بستر برای ایجاد شغل جدی را از مهم‌ترین نکات در زیست بوم اشتغال برشمرد و تأکید کرد: حوزه معاونت روابط کار نظارت‌های مؤثر و مثبت و با نگاه دانش محور و حمایت از تولید و بستر‌سازی برای شکل‌گیری موج جدید اشتغال در واحدهای تحت پوشش و در کنار سایر معاونت‌های ذیربط توانسته است با یک رویکرد سیستمی همه جانبه از دغدغه‌های کارفرمایان محترم برای استمرار مسیر کارآفرینی بکاهد. مؤلفه‌های تأثیر‌گذار در اشتغال نه تنها در دایره وظایف و مسئولیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محدود نمی‌شود بلکه حضور دلسوزانه و مؤثر سایر دستگاه‌ها و بویژه بخش خصوصی توانمند را نیز می‌طلبد که در این میان رویکرد ارتقای سه‌جانبه‌گرایی با رعایت مؤلفه‌های کار شایسته از جمله گفت‌و‌گو‌های اجتماعی، حمایت‌های اجتماعی، اشتغال مولد و حقوق بنیادین کار را بیش از پیش به‌عنوان برنامه‌های پویا به پیش می‌برد.

اقداماتی برای حمایت از نیروی کار و رونق تولید

-کاهش ۱۷ درصدی کارگران‌ دارای حقوق معوق از ۷۸ هزار و ۳۴۱ نفر به ۶۴ هزار و ۹۷۸ نفر

-الزام شرکت‌های تابع وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی به رعایت کامل قوانین کار و آغاز بازرسی ویژه از آنها

-پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیش از ۹۳ درصد افراد جامانده در ایام کرونا

-تصویب آیین‌نامه ایمنی حفر دستی چاه در شورای عالی حفاظت فنی و انتشار در روزنامه رسمی کشور

-تصویب آیین‌نامه اجرایی مقاوله‌نامه ایمنی و بهداشت شغلی در (مقاوله‌نامه ۱۵۵ سازمان بین‌المللی کار) در شورای عالی حفاظت فنی

-افزایش ۲۱ درصدی تأیید آیین‌نامه‌های انضباط کار نسبت به دوره مشابه سال قبل

-استقرار و پیاده‌سازی سامانه بیمه بیکاری به منظور تسریع در ارائه خدمت به متقاضیان www.prkar.mcls.gov.ir

-کاهش ۱/ ۴ درصدی تعداد بنگاه‌های مشکل‌دار

-نظارت و اجرای ۱۶۹ طرح طبقه‌بندی مشاغل در بنگاه‌های اقتصادی مشمول قانون کار در راستای بهره‌مندی نیروی کار از حقوق و دستمزد عادلانه

-کمک به رفع مشکل ۱۰۶۷ بنگاه اقتصادی مشکل‌دار جهت حفظ و تثبیت نیروی کار و همچنین حمایت از ۲۵۹ هزار و ۵۷۰ کارگر در معرض خطر بیکاری

-انجام ۳۳ هزار مورد بازرسی ویژه از کارگاه های پرخطر صنعت ساختمان، معدن، نفت گاز و پتروشیمی درراستای کاهش حوادث و ارتقای ایمنی

-راهبری تأسیس ۶۶۵ تشکل کارگری و کارفرمایی جدید

-راهبری تجدید انتخابات ۱۱۲۷ تشکل کارگری و کارفرمایی

-برگزاری بیش از 16 هزار نفر ساعت دوره آموزشی برای اعضای تشکل‌های کارگری و کارفرمایی

-انتشار استانداردهای سلامت شغلی کارگران مربوط به ۲۴۰ قلم تجهیزات و ماشین‌آلات

-راه‌اندازی سامانه ملی پایش کار جهت نظارت برخط به منظور اجرای قانون کار www.payeshkar.mcls.gov.ir

-بازنگری دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه آموزش کارفرمایان، کارگران و کارآموزان

-تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه ایمنی کار در فضای بسته

-تدوین ۶۰ عنوان کتاب و دستورالعمل‌های ایمنی و انتشار ۳۰ عنوان آن

-برگزاری دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی ایمنی و حفاظت فنی ۸۵۹ هزار و ۲۸۶ نفر ساعت و بررسی حفاظت فنی تجهیزات و دستگاه‌ها به تعداد 11 هزار و 921 دستگاه

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی سرمایه مجلس شورای اسلامی معدن شورای عالی حفاظت فنی بنگاه های اقتصادی معاونت روابط کار ایمنی و بهداشت تولید و اشتغال ایمنی و سلامت ارتقای ایمنی دانش بنیان نیروی کار آیین نامه ایمنی کار رعیتی فرد کارگاه ها رفع مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۵۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید به تشکل‌های تولیدی و نیروی کار اولویت دهیم

«مجتبی زارعی» نماینده راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر فلسفه انقلاب اسلامی، اولویت خود در مجلس آینده را مردمی‌تر کردن ساختار اداره کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ساختار اداره کشور به نحوی است که گروه‌های مدنی اعم از سیاسی، صنفی یا تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، انجمن‌های علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، نهادهای مرتبط به کشاورزان در تمام حوزه‌های کسب و کار و دیگر حوزه‌های صنعتی و اقتصادی، چندان در متن قرار ندارند و مثمرثمر نیستند؛ این‌ها باید جزو ذی‌نفعان حاکمیت باشند.

وی افزود: مقصود من از حاکمیت، قوای سه‌گانه حاکم بر کشور است که به درستی ایفای نقش نمی‌کنند. به عنوان مثال در هنگام تصمیم‌گیری نهایی، شورایعالی کار جانب کارگر را نمی‌گیرد؛ این در حالی است که طبق قانون باید سه‌جانبه‌گرایی رعایت شود اما به نظر می‌رسد، قوای سه گانه دست برتر را دارند؛ البته حاکمیت در تضاد با کارگران نیست اما انصاف حکم می‌کند که به تشکل‌های تولیدی و نیروی کار اولویت بدهیم.

زارعی با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی، شورای قیمت‌گذاری نماینده کشاورزان، مجلس و همین‌طور حاکمیت است گفت: در قیمت‌گذاری گندم، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعمال فشار می‌کند؛ این موضوع ارتباطی با فلسفه انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ندارد بلکه به مهارت حکمرانی ما مربوط است.

زارعی در ادامه بر گزینش‌گری مردم در بین فهرست‌های انتخاباتی تاکید کرد و گفت: مردم مشی خود را بر کاندیداها و برخی گروه‌های سیاسی غلبه دادند. نتیجه تحلیل رفتار سیاسی مردم این است که مردم دنبال یک ناجی نمی‌گردند، یعنی این‌طور نیست یک نفر را ناجی بدانند یا یک فهرست را ناجی بدانند و بگویند اگر اعضای این لیست بیایند مشکل کشور را حل می‌کنند؛ مردم رشید شده‌اند و بنا دارند با اجتهاد خود عمل کنند.

وی افزود: من وابسته به هر لیستی که باشم، به این سخن رهبر انقلاب فکر می‌کنم که فرمود: «بدون مردم برنامه هفتم پیشرفت ضمانت اجرایی و تحقق پیدا نمی‌کند». از این رو اولویت من بعد از قوام معیشت کشور، اقتصاد و ارزش پول ملی کشور و تقویت تولید است که بتوانیم مردم و شرکت‌های دانش‌بنیان را وارد کارزار اداره اقتصادی کشور کنیم.

زارعی گفت: در این صورت قطعاً به نتایج خوبی می‌رسیم ولی ما باید جامعه مدنی ایرانی-اسلامی را جلوی ساختارهای رسمی کشور تقویت کنیم. اگر مردم حذف شوند، برخی گروه‌های سیاسی جایگزین مردم می‌شوند.

وی مسائل اقتصادی و اجتماعی را نسبت به مسائل سیاسی دارای اولویت دانست و تاکید کرد: اگر حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی را قوی کنیم، نتیجه عمل خود را در سیاست می‌بینیم؛ من به این حرف‌ها اعتقاد دارم و اگر خداوند مقدر کرد آن را عملی می‌کنم.

زارعی در پایان پویش «با مهر انتخاب کنیم» را در ایجاد فضایی برای گزینش بهتر مردم مؤثر دانست و اظهار کرد: هر چقدر ما نظام تبلیغاتی و معرفی کاندیداها را از یک الگوهای خاصی جدا کنیم و آن را تبدیل به پویش‌های مردمی کنیم، بهتر است.

کد خبر 6080006

دیگر خبرها

  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • باید موانع از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداشته شود
  • باید موانع را از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداریم
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • باید به تشکل‌های تولیدی و نیروی کار اولویت دهیم
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار